Hus och hem

Tre saker inför ett stambyte

Efter tid och teknik rör sig framåt så behöver äldre installationer till slut bytas. Detta för att möta dagens nya standarder och säkerhetsföreskrifter.
Stambyte är det enda alternativet om man inte vill ta risker.

Ett äldre elsystem kan orsaka personskador samt skador på fastighet om det överbelastas. Att överbelasta ett äldre elsystem är en risk man gör ovetandes med alla nya apparater och moderna hjälpmedel köps in.
Värme skapas i äldre tunnare kablar som har för dålig isolering. Det är viktigt att byta ut till grövre kablage och även göra utrymme för framtida investeringar.

Stambyte

Rätt elbolag i närheten

När du väljer elektriker så är det viktigt att välja rätt elfirma.
Gärna välja någon elfirma lokalt så om du bor i Tyresö så ska du söka efter en elektriker Tyresö och inte för långt bort.

Du ska även välja en elektriker som har manskap och resurser att utföra uppdraget snabbt och enkelt. Väljer du en liten elfirma med några få anställda så kan det bli en utdragen historia.
De ska dessutom vara kreditvärdiga, vilket innebär att företaget har resurser att slutföra sina uppdrag. Kika efter UC-loggan nedan med tillhörande organisationsnummer.

Kreditvärdig
Titta alltid efter denna loggan

 

Elektriker med det lilla extra

Att välja elektriker baseras även på kompetens samt mångsidighet. Detta kan vara en fördel om man vill passa på att utföra fler åtgärder på en gång såsom installation av laddstolpe eller montering av solpaneler till tak.
Det är dessutom viktigt att elfirman har garantier samt försäkringar som kan täcka dom flesta fallgroparna.

Kommentarer inaktiverade för Tre saker inför ett stambyte