Maskin och teknik

Saker du inte visste om skruvdragare.

Skruvdragaren är ett universalverktyget som alla bör ha hemma.

Dom flesta har en skruvdragare man har köpt på Biltema som oftast får stå oanvänd. Här har du dom bästa tipsen till vad du kan använda en skruvdragare till. Dom flesta känner redan till att man kan skruva in skruvar och borra hål men vad mer kan man göra? Här kommer en lista på dom bästa tipsen du kan använda en skruvdragare till.

Skruvdragare

  • Omrörning, vispa med skruvdragaren.

Om du inte äger en elvisp eller den har gått itu så kan du använda din skruvdragare till att vispa med, bara ta en visp från din gamla elvisp eller en visp från din kökslåda och stoppa in i chucken, spänn till och vispa.
Du kan även använda den till att blanda lite andra saker i hinkar såsom gips, murbruk samt cement. Det finns speciella vispar att köpa på den närmaste bygghandeln som passar din maskin.

  • Slipa och putsa

Du kan slipa och putsa med en skruvdragare, det finns stålborstar och sliptillbehör som passar i chucken på maskinen. Perfekt att ta bort lacken på en cykel man ska lacka om eller slipa vardagsrumsbordet inför lackning eller målning. Glöm inte skyddsglasögon när du slipar och putsar.

Stålborste sats

  • Hålla rent omkring dig.

En skruvdragare har kraftigt luftflöde som blåses ut för att hålla motorn kyld så den håller längre. Du kan använda detta luftflödet till att blåsa bort träspån och metallspån från saker du precis borrat i eller sågat för den delen..

  • Hemmapyssel

Håller du på med handarbete och hantverk hemma så vet du hur mycket plats det tar med nya garnnystan och att det tar en halv evighet att nysta det till en boll. Här kan du med fördel ta en blyertspenna och sätta den i din skruvdragare och fästa garnänden med en liten bit tejp. nu är det bara att köra på tills allt snurrat upp sig på pennan, tar mindre plats och pennan kan du ställa upp o något eller hänga upp med varsin ände på något för att det inte ska sticka iväg när du virkar.

  • Avkylning

Är det varmt ute och du behöver kyla av dig? Då kan du med enkelhet fästa en bit kartong du har vikt i chucken och njuta av en svalkande fläkt.

 

Kommentarer inaktiverade för Saker du inte visste om skruvdragare.