Hus och hem

Dom bästa tipsen för ett renare hem

Hemstädning kan vara tillfredsställande

Glädjen av att trivas i ett rent hem är inte att underskatta.
Städning är något man gör för att må bättre och undvika ohälsa.
Tyvärr är städning tidskrävande men det finns genvägar för ett gott resultat som ger dig mer tid över. Det vanligaste tipset är att anställa en städfirma för att ta hand om hemstädningen men här får du tips om du vill göra det själv.

hemstädning

  • Blötlägg disken en stund innan.

Äger du ingen diskmaskin så är det en fördel att använda diskhon som det är tänkt och blötlägga disken innan. Det går mycket snabbare när matresterna är blöta.

  • Sätt igång bra musik med tempo.

Sätt igång din favoritmusik när du städar. Det gör väldigt stor skillnad med tiden och man får upp ett bättre tempo. Vissa föredrar att lyssna på poddar men då tappar man koncentrationen. Sätt igång musik med ett bra tempo och sjung med. Förslagsvis Rock n roll.

  • Ta det direkt, skjut inte upp.

Tar du det i sista minuten så blir det ofta slarvigt eller halvgjort. Det är alltid bättre att ta städningen direkt och inte skjuta upp det. Då får du oftast mer tid över att lägga på andra saker.

  • Gör det enkelt för dig.

Använd få rengöringsmedel och gärna rengöringsmedel som passar till flera användningsområden. Grönsåpa är ett bra rengöringsmedel som passar till det mesta och dessutom luktar gott.

  • Var sak på sin plats.

Ser du till att allt har en bestämd plats så blir städningen lättare och snabbare. Du slipper slösa tid på att hitta nya platser och det blir mer organiserat.

Visning av hus

Ska du sälja ditt hus så behövs det en lite mer avancerad städning.
Detaljer som ska ses över och lite annat man inte tänkt på tidigare
Boka en visningsstädning hos din närmaste städfirma

Kommentarer inaktiverade för Dom bästa tipsen för ett renare hem