Hus och hem

Trasigt avloppsrör i huset?

Om du har otur att ett avloppsrör har gått itu så går detta att fixa genom att kontakta Relining i Stockholm. Det finns olika vis att reparera befintliga avlopp utan att byta ut dom. Ofta är ett byte av avlopp ett mycket dyrt arbete då golv, väggar och tak oftast får rivas upp. Med Relining kan man laga skadorna inifrån röret med olika sorters tekniker.

Strumpmetoden väljer man på grövre avlopp och kan täcka faktiska hål i avloppet. Det innebär att man blåser upp en epoximättad strumpa i röret med tryckluft och håller trycket tills det stelnat.
Det tar olika tid för att strumpan ska stelna beroende på temperatur och fuktighet. Vanligtvis mellan 6 till 24 timmar tar det för att stelna.

När Strumpan stelnat så är detta ett självstående rör med lika lång hållbarhet som ett vanligt avloppsrör.
Den andra metoden kallas för Sprutmetoden och sprutar på insidan med en färg eller plast som skapar en ny beläggning.

Detta fungerar bättre på mindre och smalare rör. Tyvärr så täpper inte detta till större hål och skador som i detta fallet får lappas manuellt. Går det inte att lappa manuellt så får man byta ut röret.. Vanligtvis är det 5 års garanti på relining som är renoverade med sprutmetoden. Självklart håller det längre än så.

Relining i Stockholm

Kommentarer inaktiverade för Trasigt avloppsrör i huset?