Hus och hem

Har du en gammal, sliten trappa? Här kommer några tips till dig.

Trappor har en tendens att bli ordentligt slitna efter år av användning. Men oroa dig inte, det finns saker du kan göra för att snygga till den.

Det är lätta att tro att det en jätteinsats att renovera sin trappa, men så behöver det verkligen inte vara!
Här nedan kommer några tips till dig som vill renovera din trappa utan att behöva lägga ner en förmögenhet:

Trapprenovering med målarfärg

Köp färg på närmaste byggvaruhus. Tro det eller ej, det finns ett stort utbud av färger att välja mellan. Tänk på att välja en färg som klarar av slitaget en trappa behöver utstå.
Att måla trappa inomhus med en bestående färg som inte släpper i första hand är helt klart viktigt.
Var noga och ta din tid på dig. Stressa inte, din noggrannhet kommer löna sig.

Om du väljer att göra en lite större förändring på din trappa och tar beslutet att byta ut och göra en trapprenovering räcke finns det några saker du bör tänka på.
Var noga när du ska ta måtten, köp hellre för mycket material än för lite. Att behöva avbryta renoveringen för att köpa/beställa nytt material är inte kul för någon.

Köp gediget material:
Det andra du ska tänka på är att välja ett material som står sig med tiden. Det ska hålla för livets alla situationer. En trapprenovering är inget man utför ofta, därför är det vettigt att göra det ordentligt direkt. Köp gärna material med närproducerade produkter för att spara på miljön. Vi alla måste dra vårt strå till stacken. Det är dessutom roligt att veta vart materialet kommer ifrån.

Om du behöver –  var inte rädd att be om hjälp av någon som kan. Det är värt att ta till hjälp för att få jobbet ordentligt gjort om du känner att du behöver lite extra hjälp.

Ha roligt med din trapprenovering!

 

Kommentarer inaktiverade för Har du en gammal, sliten trappa? Här kommer några tips till dig.