Hus och hem

Flyttstädning eller panikstädning?

Har du som andra lite stökigt och det är dags att flytta?

Lite skit i hörnen har ingen dött av men när det är dags att städa och det blir skarpt läge så är det oftast mer än vad man tror att städa allt eftersom man fortskrider.
Flyttstädning är däremot den mest noggrannaste städningen man kan göra och det är en fördel att man börjar i god tid och tar saker som tar tid lite innan så man bara kan torka av när det är dags att flytta. Efterhand dom man packar kartonger så kan man torka av och dammsuga så det blir mindre smuts som flyger runt.

Annat är det när man får ett samtal om att man snart ska få besök och får panikstäda, då räcker det bara att man tar det som ligger framme och tar det ytliga. då går det snabbt att gömma undan saker och skjuta det framför sig. Håller man en jämn nivå städning varje dag och gör lite då o då så blir det mindre till slut.

Bor man i hyresrätt så brukar man få ett protokoll med vad som ska göras men man kan även hitta det på internet eftersom det alltid är samma saker som ska göras nämligen allt ska städas och det är inga undantag

Checklista inför din flyttstädning:

  1. Dammsug och torka golven.
  2. Persienner rengörs.
  3. Gör rent elementen, även baksidan
  4. Dörrar och garderober rengörs, kom ihåg att torka överkanten.
  5. Dammsug och torka ur garderobernas hyllor.
  6. Dekaler och andra uppklistrade detaljer ska tas bort. Använd gärna vatten för att lösa upp klistermärken efter barn
  7. Tvätta fönstren invändigt, utvändigt och mellan glasen, tänk på att låsa fast fönstret så det inte blåser sönder om du har sidohängda fönster.
  8. anlita en städfirma i Stockholm och slipp städa själv:)
Kommentarer inaktiverade för Flyttstädning eller panikstädning?